top of page
Iskonfekt

Iskonfekt er den julekonfekten som var viktigst
for meg som liten.
Mamma laget dette hver jul,
og det var alltid den jeg ventet mest på.
Den er enkel å lage, god å spise og bringer frem mange gode juleminner.
Ingredienser
2 plater kokesjokolade
100 gram delfiafett
Sukkertopper
Hasselnøttkjerner
Konfektformer
Start med å smelte delfiafettet i en kjele på lav varme.
Når fettet er smeltet har du oppi kokesjokoladen i biter,
rør til du får en jevn blanding.
Sett frem konfektformer på et brett
som får plass i kjøleskapet,
legg 1/2 sukkertopp i halvparten av formene
og 1 hasselnøttkjerne i den andre halvparten.
Bruk en øse og hell sjokoladeblandingen oppi formene.
Sett brettet i kjøleskapet et par timer
til konfekten har stivnet,
og legg de over i et tett glass eller boks
og oppbevar i kjøleskap.

bottom of page